Postřehy ze života.

Octomilky

15. 5. 2012 19:59
Rubrika: Ze života

OctomilkyStále se v životě setkávám s jevy, které mě překvapují. Máme relativně čistou kuchyň, ale jen nechám na lince ležet rozkrojený citrón a nebo včas nezlikviduji banánovu slupku, jsou tu! Octomilky. A kdyby jedna, nebo dvě, tak neřeknu, ale desítky a stovky! Nikdo je nezval, nikdo o ně nestojí a přesto vás navštíví. Jak zjistí, že právě u nás doma je něco, co mají tak rády? Dočetl jsem se, že mají vynikající čich a že samička naklade najednou až 400 vajíček. Ty se líhnou 2 - 4 dny v závislosti na teplotě a pokud to nezjistíme, máme o zábavu postaráno.

Napadlo mě, jak je to asi v našem duchovním životě. Jestli se tam také neválí nějaká slupka, která přitahuje "octomilky". Když si tam neuklidíme, budeme muset čelit nepříjemným důsledkům. Takovou slupkou může být skrývaná nevěra, závislost na počítači, pornografii, alkoholu, přetvářka všeho druhu a tisíce dalších věcí. Člověk dost dobře nemůže žít jako křesťan a přitom si schovávat vše co kvasí. Je jasné, že "slupky" se občas válí u každého z nás, ale otázka je, jestli je chci vyhodit.

Vybavují se mi slova Pavla, který nejdříve pronásledoval křesťany a pak se sám stal křesťanem: Víte přece, když se někomu zavazujete k poslušné službě, že se stáváte služebníky toho, koho posloucháte – buď otročíte hříchu, a to vede k smrti, nebo posloucháte Boha, a to vede k spravedlnosti. Římanům 6:16

Jinak řečeno, buď je pro mě důležitý odpad (slupky) nebo se ho snažím zbavit, protože chci být čistý. Poslušnost Boha je ta nejlepší cesta.

V běžném životě nám octomilky tak maximálně obsadí byt a bude nás to stát trochu nervů, ale v tom duchovním životě, nás to může stát mnohem, mnohem víc.

_______________________________________________________________

Pokud vás mé postřehy baví, mrkněte na Hope TV

 

Zobrazeno 930×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz